metisstore

metisstore

metisstore

metisstore

شرایط شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی؛ سنجش دانش و مهارت فارغ التحصیلان دندانپزشکی خارج از کشور

شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افرادی که در کشور دیگری، تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه می‌دهند، اعتبارسنجی مدرک آکادمیک پس از بازگشت به کشورشان است. در ایران نیز این دغدغه نزد علاقه‌مندان به تحصیل در خارج از کشور وجود دارد. زیرا افرادی که قصد دارند پس از اتمام تحصیلات به کشور بازگردند، باید از نحوه ارزشیابی مدرک تحصیلی‌شان مطمئن شوند. شرایط ارزشیابی مدارک و لیست دانشگاه‌های معتبر از جانب وزارت علوم و وزارت بهداشت (برای رشته‌های پزشکی) اعلام می‌شود. اما در کنار وضعیت اعتبار مدرک دانشگاه مورد نظر، برای برخی رشته‌ها شرایط خاصی در نظر گرفته می‌شود. برای مثال دانش‌آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور، برای اینکه بتوانند مجوز فعالیتشان را در ایران اخذ کنند، باید در آزمون ملی دندانپزشکی شرکت کنند. در این مقاله به بررسی شرایط شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی می‌پردازیم.

معرفی آزمون ملی دندانپزشکی

اخذ مجوز فعالیت رسمی دانش‌آموختگان خارج از کشور به احراز شرایطی نیاز دارد که از جانب وزارت علوم و وزارت بهداشت اعلام می‌شود. برای مثال، اگر کسی بخواهد با مدرک دندانپزشکی خارج از کشور در ایران فعالیت کند باید:

  • در دانشگاهی درس خوانده باشد که مدرکش مورد تأیید وزارت بهداشت است.
  • باید در آزمون ملی دندانپزشکی نمره قبولی بگیرد.

اما آزمون ملی دندانپزشکی چیست؟

دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور باید مراحلی را برای اخذ مجوز فعالیت در ایران پشت سر بگذارند؛ به این ترتیب ضمن آشنایی با نظام سلامت کشور، دانش و مهارتشان نیز سنجیده می‌شود. مجوز فعالیت به فارغ التحصیلان خارج از کشور در این رشته، از طریق شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی اعطا می‌شود؛ آزمونی که توسط وزارت بهداشت و مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار می‌شود. این امتحان زیر نظر دبیرخانه شورای آموزشی دندانپزشکی و تخصصی در دو مرحله نظری (تئوری) و عملی طراحی شده است. آزمون ملی دندانپزشکی، سالانه دو بار در فصول تابستان (معمولاً مرداد) و زمستان (معمولاً دی‌ماه) در یکی از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تهران برگزار می‌شود.

به این ترتیب برای شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی، فرد باید در یکی از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت تحصیل کرده باشد. لیست دانشگاه‌های مورد تأیید، هر ساله از جانب وزارت بهداشت اعلام می‌شود و ممکن است در آن تغییراتی حاصل شود. برای مثال در لیست سال ۲۰۲۳-۲-۲۴، حدود ۳۰ مرکز آکادمیک به فهرست اضافه شده و تعداد دانشگاه‌ها به ۹۳۵ رسیده است. اعتبار فهرست‌های اعلامی وزارت بهداشت تا دو سال است. داوطلبان تحصیل در خارج از کشور، با در نظر داشتن وضعیت اعتبار دانشگاه مورد نظرشان، مقصد خود را انتخاب می‌کنند. بعد از بازگشت نیز پس از شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی می‌توانند مجوز فعالیت خود را اخذ کنند.

 

شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی

ثبت‌نام برای شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی

قابل توجه آن دسته از دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور که می‌خواهند جواز فعالیت در درمانگاه‌ها و کلینیک‌های دندانپزشکی کشور را اخذ کنند: برای ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی، ابتدا باید در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت پرونده داشته باشید! پس اگر تا به حال برای داوطلبی پرونده‌ای تشکیل نشده است، باید ابتدا تشکیل‌ پرونده بدهد. پس‌ازاین باید در موعد مقرر، با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی www.sanjeshp.ir برای ثبت‌نام در آزمون ملی دندانپزشکی، اقدام شود. آزمون در دو مرحله نظری و عملی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان تنها بعد از اخذ نمره قبولی در آزمون نظری، می‌توانند وارد مرحله عملی شوند.

مراحل آزمون ملی دندانپزشکی

یکی از سوالات داوطلبان شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی، نحوه برگزاری دو مرحله آن است:

مرحله نظری و مرحله عملی.

مرحله نظری شامل دو بخش علوم پایه و دروس اختصاصی می‌شود. بخش علوم پایه، ۲۵ درصد و بخش دروس اختصاصی ۷۵ درصد از نمره کل شرکت‌کنندگان در این امتحان را شامل می‌شود.

شایان ذکر است، داوطلبانی که قبلاً نمره قبولی در قسمت علوم پایه را کسب کرده‌اند؛ می‌توانند برای معاف شدن از این بخش، درخواست کتبی خود را به مرکز خدمات آموزشی ارائه دهند. اگر با درخواست این افراد موافقت شود، فقط باید برای قسمت دروس اختصاصی امتحان دهند.

مرحله عملی هم شامل سه قسمت پره کلینیک، کلینیک و مرحله درمان جامع بیماران می‌شود. داوطلبان باید در هر یک از  قسمت‌های مذکور، حداقل به نمره ۱۲ از ۲۰ دست پیدا کنند.

برای مطالعه جزئیات بیشتر درباره ساختار و نحوه برگزاری آزمون ملی دندانپزشکی، اینجا کلیک کنید.

معرفی آزمون‌های مشابه و جمع‌بندی

فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی خارج از کشور، برای اینکه بتوانند جواز فعالیت در کلینیک‌ها، درمانگاه‌های و… داخل کشور را اخذ کنند، باید در یک آزمون شرکت کنند. این افراد باید با شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی، دانش و مهارت خود را اثبات کنند. این آزمون سالانه دو بار برگزار می‌شود. در پایان بد نیست بدانید که پیش از این به‌جای این آزمون، امتحان مشابه دیگری برگزار می‌شد: آزمون جایابی دانش‌آموختگان دندانپزشکی خارج کشور.

در این آزمون، دانشجویانی که تحصیلات خود را در دانشگاه‌های خارج از کشور پشت سر گذاشته بودند شرکت می‌کردند؛ برای اینکه پس از اعتبارسنجی مدارکشان، با توجه به نمره‌ای که می‌گیرند، در یکی از مراکز آکادمیک تحصیلات خود را تمام کنند. اما یکی از آزمون‌های دیگری که اکنون از  فارغ‌التحصیلان این رشته به عمل می‌آید،‌ آزمون دستیاری دندانپزشکی (رزیدنتی) است.

دوره‌های جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی

داوطلبانی که می‌خواهند دانش و مهارت خود را برای شرکت در این آزمون تقویت کنند، می‌توانند در دوره‌های آماده‌سازی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران شرکت کنند.

علاوه بر این دوره، دوره‌های آموزشی سایر آزمون‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز در این مرکز برگزار می‌شود. دوره‌هایی از قبیل: آماده‌سازی برای آزمون MHLE و آماده‌سازی برای آزمون MSRT. کلاس‌های آمادگی برای آزمون‌های بین‌المللی نیز در مرکز جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تشکیل می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با هر یک از این دوره‌ها، با ما تماس بگیرید:

02188679502

09053575527

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد